top of page

Leer hieronder de lesgevers kennen

Wij gaan van mini dans, naar modern, naar streetdance en naar Hip Hop. Wij staan helemaal klaar om samen met jullie enorm toffe danslessen te beleven. Lees gerust de credits van onze lesgevers en stuur ons een bericht als je nog vragen hebt.

Logo-CREATE-dansschool_edited.jpg
PHOTO-2021-06-17-21-08-25.jpg

Jente Witvrouwen - Modern

Jente Witvrouwen, geboren te Herentals op 8 augustus 1999, genoot zijn opleidingaan Dé ! KUNSTUMANIORA DANS – Hedendaagse Dans te Wilrijk, Antwerpen –waar hij in 2017 afstudeerde. Tijdens deze periode ging hij niet alleen als uitvoerend danser, maar ook als dansmaker/choreograaf en lesgever aan de slag.

Zijn duet met Lola Ilegems (‘Waste’) won de tweede plaats op Kunstbende 2015. Hij kreeg les en danste in choreografieën van o.a. Min Hee Bervoets, LaurentFlament, Geneviève Van Quaquebeke, Filip Van Huffel, Michel Froget, GiovanniKemper, Oona De Cleyn, Sébastien Chavée, Erwin Wauters, Greet Boterman,Helder Seabra, Anton Lachky, Stephanie Verhack... en danste verder het repertoirevan Iris Bouche (‘Aporie’).Gedurende deze opleiding kreeg hij workshops van dansers uit bekende en grotegezelschappen zoals Ultima Vez, EASTMAN en Australian Dance Theatre maarkreeg hij ook les van Kimberly Wyatt van The Pussycat Dolls. Hij maakte ook een tijdje onderdeel uit van de Young Artist Academy van Dansstudio Ijvi Hagelstein. Jente zette zijn dansavontuur verder in Nederland, waar hij één jaar ‘ModerneTheaterdans’ studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Tijdens dit bewogen jaar had hij de eer en het genoegen om les te krijgen van(ex-)dansers van onder meer Batsheva Dance Company, ICK Amsterdam enTroubleyn/Jan Fabre.

Hij trad ook op met het repertoire van Nicole Beutler (‘THE
SQUARE’) en werkte verder intens samen met de Ivoriaanse choreograaf SergeArthur Dodo. Als assistent choreograaf werkte hij met actrices Noomi Rapace en Jessica Barden voor de kortfilm ‘Hearts of Stone’ van Tom van Avermaet en was hij ook te zien als danser naast Olga Kurylenkova in de Franse Netflix-productie ‘Sentinelle’ van Julien Leclercq. In het verleden kreeg Jente Witvrouwen de kans om zich bij te scholen d.m.v. workshops en stages die zowel door buitenlandse als binnenlandse choreografen en docenten werden gegeven.

Hij kreeg ook de kans om enkele 
projecten te doen, waaronder optreden in de openlucht maar het was echter MinHee Bervoets die in 2016 ervoor zorgde dat Jente tijdens de Rode Neuzen Dag kon optreden in de Rode Neuzentent in Gent, wat live op televisie werd uitgezonden.

Dankzij So You Think You Can Dance-finaliste Manuella Verzwyvel kreeg Jente de kans om haar als docent te vervangen en zo zijn passie voor lesgeven verder te ontwikkelen en zo rolde Jente als het ware in de wereld van het lesgeven.

Valérie Bernard
-
Competitie Hip Hop CREWS

Valérie is op 13 jarige leeftijd gestart met competitie en heeft zo vaak Vlaamse en Belgische kampioenschappen gewonnen (BULDO, Danssport Vlaanderen). Later is ze ook verder gegaan met het dansen van wedstrijden zoals bij Hip Hop Unite. Vanaf dan is het eigenlijk begonnen... Ondertussen heeft Valérie meegedanst in videoclips (Masterblaster, Urban Latin Challenge) en geeft ze al meer dan 15 jaar les binnen de verschillende stijlen van Streetdance (Hip Hop, House, NewJack,...). Tot vorig heeft ze meegedanst met het internationale competitieteam van Carlton Marks Walden (C-FAM). 

Jury competitie : Holland Dansspektakel / UDO (United Dance Organisation,) / Wedstrijden binnen verschillende dansscholen / On Stage Competition.

Summer 2020 : Urban Dance Camp (www.urbandance.eu)

Classes, workshops and education:

- Carlton Marks Walden

- Brian Puspos

- Josh Price

- Jake Kodish

- Jun Quemado

- EZ Twins

- Baiba Klints

- Mecnun Giasar

- Kenzo Alvares

- Nat Bat

- Bam Martin

- Shauni Vandeput

- Sergio Reis

- Jowha Van De Laak

- Fabio Carcieri

- So Much More...

Ik zal uiteraard workshops blijven volgen om steeds de grens hoog te houden en te blijven bijleren.

So much more to learn !

10403383_10205010593598978_3569930976423902716_n.jpg

Marie Peeters
- MINI DANS / Streetdance kids

Marie Peeters zette haar eerste danspasjes op driejarige leeftijd.

Vanaf 6 jaar begon ze nog intensiever te dansen en volgde ze onder meer jazz ballet, freestyle, streetdance, urban en hip hop in verschillende dansscholen waaronder dansstudio Balance van Inge Luyten. Elk jaar volgde ze in de grote vakantie ook intensieve danscursussen.

Al snel werd duidelijk dat ze graag wil lesgeven in dans.  

Bleek al snel dat ze ook talent had. Ze won op 11-jarige leeftijd Nijlen got talent in de categorie dans.

Ze kijkt er dan ook enorm naar uit om bij CREATE aan de slag te gaan.

Marie werkt graag met kleinere kinderen. Een band opbouwen met de kinderen. En de lessen zo leuk mogelijk proberen maken. Het helpen van de kleinere kinderen en ze zien groeien les na les. 

Het groepsgevoel is voor haar heel belangrijk. Ze hoopt haar leerlingen, haar passie voor dans mee te geven.

Chloë Ryckx - Hip Hop

Chloë Ryckx, geboren op 16 december 1997, begon als kleine petutter met streetdance/hiphop. 

Het was uitgesproken dat hiphop in haar bloed zit. 

Nadat ze enkele dansfilms had gezien, was haar droom duidelijk. Dansen, lesgeven en wedstrijden. 

Na het behalen van de VTS Initiator Urban Dance opleiding is ze als lesgever aan de slag gegaan. 

Tegelijkertijd begon ze met hiphop wedstrijden bij MadHatters Proceed. 

Ondertussen heeft ze er enkele jaren wedstrijd opzitten en danste ze mee in verschillende dansstukken zoals 

Volta Dance Collective en Broeihaard kunstfestival Lier. Natuurlijk is het lesgeven op verschillende danskampen haar niet ontgaan.

Momenteel danst ze mee in een videoshooting 'Love Shack', een waacking project. 

Zelf danst ze verschillende stijlen binnen Hiphop en volgt ze hier ook les in. Zelf is ze grote fan van The Lab, Sienna Lalau,...

 

Haar hiphop stijl kort samengevat: gansta hiphop with a female touch, classy, sassy and a bid bad assy. 

Wat je haar veel zal horen zeggen: Boem, tah tah, huh, clap, want een telling is maar een telling, toch?

 

Les gehad van o.a.: 

- Mike Alvarez

- Fundi Omari

- Cleo VanLommel

- Fabio Bollue

- Joffrey Anane

- Amari Monster

- Reis Fernando

- J-Blaze

- Duc Ahn Tran

- Jerky Jesy

- Josh Williams

- Milo Kilziee

- ...

WhatsApp Image 2021-08-28 at 21.42.40.jpeg

Alle video's

Alle video's

Alle video's
Video zoeken...
MINI DANS

MINI DANS

00:07
Video afspelen
MINI DANS

MINI DANS

02:13
Video afspelen
Hip Hop

Hip Hop

00:18
Video afspelen
bottom of page